Spovedania preotului care a demascat corupția din Biserică

 

"Averea şi afacerile Bisericii Ortodoxe Române (3 mld. de euro in 2007)"

 

Sorin Chirvasă, preotul din Bârlad caterisit după ce a demascat abuzurile şi corupţia din Episcopia Huşilor, afirmând că pentru a avea linişte în parohie trebuie să ofere episcopului 20.000 de euro, a câştigat în justiţie războiul cu mai marii Bisericii.

 

Preotul a câştigat procesul intentat Protopopiatului Bârlad prin care solicita să îi fie restituite drepturile salariale pe ultimii doi ani, sume despre care Episcopia Huşilor susţinea că ar fi fost datorii ale fostului preotul Sorin Chirvase şi nici decum drepturi.

 

Tribunalul Vaslui a obligat Protopopiatul Bârlad să îi achite fostului preot paroh al Bisericii ”Sfântul Spiridon” din Bârlad toate salariile restante din ultimii ani.

 

”Obligă pârâtul Protopopiatul Bârlad, la plata sumei de 18039 lei net, cu titlul de salarii neachitate în perioada septembrie 2012 – mai 2015, suma de 4650 lei net, cu titlu de compensare în bani a concediului de odihnă neefectuat şi suma de 1516 lei net cu titlu de indemnizaţie de concediu de incapacitate temporară de muncă (concediu medical n.r.)”, se arată în hotărârea pronunţată de instanţa din Vaslui. În plus Protopopiatul a fost obligat să achite cheltuielile de judecată, inclusiv cele ale preotului Chirvasă.

 

Fostul preot Sorin Chirvasă a rupt tăcerea în faţa enoriaşilor, după ce reprezentanţii Episcopiei Huşilor au dispus mutarea acestuia într-un sat izolat de la capătul judeţului, în comuna Voineşti.

 

“Aşa cum a spus Mântuitorul, adevărul te va elibera şi eu vreau să vă spun adevărul. Am fost mutat la parohia din Călimăneşti pentru că am datorii de 240 de milioane de lei (n.r. – lei vechi). Aceste datorii provin de la cărţile religioase care ne sunt băgate pe gât să le vindem, de la calendarele nevândute, de la Sfintele Vase şi Evanghelia care ne-au fost date de Episcopie, peste cele pe care le aveam deja, şi ni s-au cerut 150 de milioane de lei pe ele. Eu nu am spus că nu-mi plătesc datoriile, dar să fiu aşteptat să le plătesc, că parohia mea este săracă şi nu pot obliga pe nimeni să cumpere ce mi se dă şi să cer bani acolo unde nu-s. Vreau să vă spun de unde provine datoria mea. Fiecare parohie trebuie să plătească 1.000 de calendare, cu 15 lei calendarul. Vă daţi seama că sunt 150 de milioane până pe 10 ianuarie. Anul trecut abia am vândut 600. Nu mai spun de lumânări”.

 

Potrivit părintelului Chirvasă, orice parohie poate fi păstrată cu şpaga potrivită. - vezi articolul de aici

 

 

Sorin Chirvasă, preotul din Bârlad a demascat abuzurile şi corupţia din Episcopia Huşilor

08 ianuarie 2020

Ceva deosebit

Ceva deosebit

profit-urias-pentru-biserica-ortodoxa-romana-care-este-principala-sursa-de-bani

 

Biserica Ortodoxa Romana Las-Vegas de Romania

 

Biserica Ortodoxă Română

 

1-biserica-ortodoxa-romana-prima-reactie-dupa-esecul-referendumului

 

Trusa de pelerin este absolut necesară pentru cei care pleacă prin țară la moaștele sfinților importanți ai României.