Cea mai bogata institutie a Romaniei este B.O.R.-ul. In anul 2007 avea o avere estimata la peste 3 miliarde de euro.

 

Biserica Ortodoxă Română (BOR) este una dintre bisericile autocefale ale creștinismului ortodox. Majoritatea etnicilor români aparțin Bisericii Ortodoxe Române, dar biserica are și credincioși de alte naționalități: (rromiucraineni etc.). Numai în România, numărul credincioșilor ortodocși este, potrivit recensământului din 2011, de 16.307.004, deci 86,45% din populația țării. În cadrul unui sondaj sociologic desfășurat în Republica Moldova în anul 2000, 21,5% din populația totală și un sfert din populația creștină au precizat că aparțin de Mitropolia Basarabiei, o subdiviziune a B.O.R. (aproximativ 720.000 de enoriași). După unele surse, printre românii din Ucraina și Occident, se află încă sute de mii de ortodocși care își afirmă subordonarea canonică față de Biserica Ortodoxă Română. Aceasta face ca numărul total al ortodocșilor români să fie de aproximativ douăzeci de milioane.

Numele Bisericii Ortodoxe vine din limba greacă, de la ορθο (ortho - drept, corect) și δοξα (doxa - învățătură, cunoaștere), traducându-se deci prin „învățătura dreaptă“, sau „învățătura corectă“.

Sfânta Liturghie în Biserica Ortodoxă Română este rostită în limbile: română, ucraineană și sârbă (și, sporadic, în limbile maghiară, engleză sau franceză).3

 

 

 

 

 

 

 

"Saracia BOR". Averea Bisericii Ortodoxe Române (3 mld. de euro in 2007)

Anastasia Ciobanu, un copil de 9 ani, din Bacau, ce impresioneaza Romania prin talentul sau inegalabil
06 ianuarie 2020

Ceva deosebit

Ceva deosebit

profit-urias-pentru-biserica-ortodoxa-romana-care-este-principala-sursa-de-bani

 

Biserica Ortodoxa Romana Las-Vegas de Romania

 

Biserica Ortodoxă Română

 

1-biserica-ortodoxa-romana-prima-reactie-dupa-esecul-referendumului

 

sfanta-parscheva3... la moaste

 

Trusa de pelerin este absolut necesară pentru cei care pleacă prin țară la moaștele sfinților importanți ai României.