30 de ani de la Revoluția din 1989.

Mesajul pe care a ținut să-l transmită prințul Charles

 

 

”Mi-am dorit foarte mult să vin aici și să aduc un omagiu României cu ocazia acestei importante comemorări. Îmi aduc aminte foarte bine ce s-a întâmplat atunci. Ceea ce mă face să mă simt chiar mai bătrân în această perioadă a vieții mele”, a completat moștenitorul tronului britanic.

 

Comisia Europeană a transmis și ea un mesaj cu ocazia Revoluției Române.

”Oamenii au ieșit în stradă, riscându-și viața și libertatea, luptând pentru o viață mai bună, începând astfel tranziția României spre democrație. În urmă cu 30 de ani, scânteia care a aprins Revoluția română a apărut în orașul de vest, Timișoara, și s-a răspândit în curând în toată țară. Ceea ce a urmat a fost cea mai sângeroasă revoltă anticomunistă din Europa”, a precizat Executivul european în mesaj.

 

De altfel, membrii Parlamentului European vor deschide lucrările ultimei sesiuni plenare de la Strasbourg din acest an, care începe luni, 16 decembrie, și se încheie joi, 19 decembrie, cu o dezbatere menită să comemoreze cea de-a treizecea aniversare a Revoluției române din decembrie 1989.

 

Vezi articol complet aici

 

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, a vrut neapărat să asiste săptămâna trecută la vernisajul unei expoziții de fotografie care marchează 30 de ani de la căderea comunismului în România. Evenimentul a avut loc la Londra și l-a făcut pe moștenitorul coroanei britanice să-și amintească de momentul izbucnirii Revoluției.

 

30 de ani de la Revoluția din 1989. Mesajul pe care a ținut să-l transmită prințul Charles

 
În urmă cu 30 de ani începea sfârșitul lui Nicolae Ceaușescu. La 15 decembrie 1989, o mână de oameni, mai întâi 3-4, mai apoi zeci, pentru ca spre seară să fie o sută și ceva, s-au strâns în fața casei lui Laszlo Tokes din Piața Maria din Timișoara. Oamenii erau revoltați că pastorul reformat urma să fie mutat cu forța într-o altă parohie, în județul Sălaj. De vină erau criticile pe care i le adusese lui Nicolae Ceaușescu. Cu un curaj fenomenal, o mână de oameni au aprins de fapt scânteia Revoluției care l-a trimis pe Ceaușescu în istorie. 
 
Vezi articolul de aici
 

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic,
a ținut să aducă un omagiu României

30 de ani de la Revoluția din 1989. Mesajul pe care a ținut să-l transmită prințul Charles
18 decembrie 2019

Ceva deosebit

Ceva deosebit