"SCRISOAREA CUSTODELUI COROANEI ADRESATĂ PREȘEDINTELUI STATULUI ISRAEL

Astăzi, la 75 de ani de la eliberarea Auschwitz-ului și de Ziua Internațională a Aducerii Aminte a Holocaustului, începe la Ierusalim al 5-lea Forum Mondial al Holocaustului, în prezența unui mare număr de șefi de Stat și de Guvern din lume. România este reprezentată de Președintele Klaus Werner Iohannis. Evenimentul este plasat sub auspiciile Președintelui Statului Israel.

Majestatea Sa Margareta a trimis astăzi o scrisoare ES domnului Reuven Rivlin, președintele Israelului.

Regele Ferdinand și Regina Maria au făcut eforturi, în anii 1920, pentru crearea unui Așezământ Ortodox Român în Ierusalim, care să apropie religiile, culturile și tradițiile popoarelor noastre.

Regina-Mamă Elena, Drept între Popoare, și Regele Mihai s-au opus, de-a lungul vieții lor, antisemitismului, rasismului și xenofobiei.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au fost primii membri ai Familie Regale române care au vizitat Statul Israel, în aprilie 2014. Reprezentând pe Regele Mihai I, cuplul regal a vizitat Yad Vashem, s-a recules la piatra cu numele gravat al „Elenei Regina”, iar Custodele Coroanei a aprins flacăra veșniciei din Sala Aducerii Aminte."

Prima vizită a Familiei Regale române la Ierusalim, azi 23.01.2020

CORONAVIRUS, 10 reguli de urmat - Raed Arafat
23 ianuarie 2020

Ceva deosebit

Ceva deosebit

96 DE FAPTE ÎN 96 DE ANI