Moldova, pamant romanesc in care

Dumnezeu ii supune pe credinciosi la grele incercari.

Biserica din Balusesti, arsa din temelii acum ceva ani (au rămas intacte doar Sfanta Scriptură si masa altarului), reconstruita cu mult mai falnica

 

 

Luni, 23.02.2015, la ora 19:39, Biserica „Sfântul Nicolae” din satul Băluşeşti, comuna Dochia, a fost distrusa de un incendiu devastator.

 

Biserica data din anul 1904 si era construită pe ruinele unui lăcaş din 1830. Mărturii ale vechimii bisericii erau o inscripţie pe un clopot şi un pomelnic făcut în 1881. Biserica era construită din bârne cu fundaţie de piatră.

A se vedea referintele din articolele publicate la acea vreme.

"Biserica din Băluşeşti a ars din temelii", "Incendiu devastator la Biserica din satul Bălușești, comuna Dochia", "Solidaritate pentru comunitatea din Băluşeşti" si "Sfințire de loc de biserică, în a doua zi de Paști"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Biserica din Băluşeşti, ca un colind de Crăciun, după ce a fost arsă din temelii"

”Viața bisericească continuă! Suntem atenti la atentia oamenilor! Durerea oamenilor este asezată în pâine și vin prin Sfânta Liturghie devin Trupul și Sângele Domnului.
Prin Sfânta Împărtăşanie facem din trupul nostru un Nou Betleem. Să aveţi cu toţii Sărbători Fericite!”,  spune părintele  Valentin Timofte
 

Moldova si minunile zilelor noastre.
Biserica din Balusesti, Neamt, arsa din temelii 
acum cativa ani, reconstruita integral.

30 de ani de la Revoluția din 1989. Mesajul pe care a ținut să-l transmită prințul Charles
20 decembrie 2020

Ceva deosebit

Ceva deosebit