Ion Iliescu, fostul președinte al României care a preluat puterea în 1989 în urma prăbușirii regimului Ceaușescu a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea de crime împotriva umanității.

În perioada imediat următoare după ce a preluat puterea au fost uciși 957 de oameni, existând dovezi că violențele au fost provocate de Iliescu și oamenii săi – cei mai mulți, agenți ai Moscovei, pentru a consolida puterea grupului comunist care a furat Revoluţia de la cei care o făcuseră: românii care au ieşit în stradă.

Ion Iliescu, Petre Roman, Militaru, Voican Voiculescu nu aveau cum să fie revoluţionari, pentru că ei erau tot comunişti îndepărtaţi de Ceauşescu pe motiv că serveau interesele URSS, nu ale României.

„Nu intenționez să răspund tuturor clișeelor care țin loc de evaluare a faptelor din urmă cu treizeci de ani. Cred sincer că societatea românească este suficient de matură pentru a accepta toate punctele de vedere, și a judeca faptele, și nu etichetele lipite de unii sau de alții pe aceste fapte”, scrie Ion Iliescu în textul publicat online. - vezi sursa

 

Europa, plecăciune şi mesaj dur despre Revoluţia română: nu aţi pedepsit crimele din decembrie 1989 nici după 30 de ani?!

 

La dezbaterea subiectului, în plenul de luni al PE, Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a prezentat punctul de vedere al Comisiei Europene. Vălean a declarat că Revoluţia română a fost primul pas al ţării către Europa, după decenii de izolare impusă de comunism.

 

Parlamentul Uniunii Europene a adoptat, joi, o Rezoluţie cu caracter simbolic, dar care are rolul de a comemora 30 de ani de la Revoluţia română din decembrie 1989. Europarlamentarii au adoptat rezoluţia cu 513 voturi „pentru”, 18 voturi „împotrivă” şi 87 de abţineri.

 

„Este prima dată când Parlamentul European adoptă o poziție oficială privind Revoluția Română din decembrie 1989. Prin această rezoluție, Parlamentul European comemorează și aduce un omagiu atât victimelor revoluției, care și-au sacrificat viața pentru a pune capăt dictaturii totalitare din România, cât și familiilor acestora”, a scris europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook. - vezi sursa

 


Ion Iliescu, fostul președinte al României, a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea de crime împotriva umanității.

21 decembrie 2019

Ceva deosebit

Ceva deosebit

Procesul Revoluţiei. Ion Iliescu a decis să nu vină ...

 

OFICIAL. Spitalul Elias anunţă că Ion Iliescu a fost ...

 

Ion Iliescu, la 30 de ani de la Revoluție

 

Ion Iliescu, la 30 de ani de la Revoluție - Romania's ex-leader Iliescu charged over 1989 uprising ...

 

Ion Iliescu, interviu în presa rusă. Fostul președinte al ...

 

Ion Iliescu internat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare

 

Ion Iliescu - Sute de români au venit la ICCJ cerând dreptate în ...

 

CTP - Cu Ion Iliescu nu mai fac alte analize, vă povestesc ...