Industria auto din România produce 14% din PIB şi 26% din exporturile țării

 

Industria auto din România are nevoie ca Guvernul să continue să pună presiune în favoarea automobilelor noi şi împotriva maşinilor uzate, în special prin programul Rabla, i-a transmis directorul general al Automobile Dacia, Christophe Dridi, prim-ministrului Ludovic Orban.

 

Vezi stirea

 

"Industria auto este foarte importantă pentru România, pentru că aceasta reprezintă 14% din PIB şi 26 % din exporturi, şi de aceea avem 5 priorităţi pentru România. Prima e infrastructura, e cea mai importantă. Tot ce se va realiza pentru îmbunătăţirea infrastructurii va fi un catalizator pentru întreaga economie, şi cu siguranţă pentru sectorul construcţiei de maşini. A doua prioritate pe care v-o împărtăşim, domnule prim-ministru, este legată de invazia maşinilor uzate, pentru noi este foarte important să se pună presiune în favoarea maşinilor noi. Maşinile noi aduc bani la buget prin taxe, dar maşinile vechi nu aduc nimic, sunt poluante şi sunt nesigure. Deci vrem să continuaţi să protejaţi maşinile noi şi avem nevoie în special de programul Rabla, pentru încurajarea producţiei de maşini noi în România, dar şi în beneficiul automobilelor noi de import. Programul Rabla este o măsură foarte bună", a apreciat Christophe Dridi, citat de Agerpres.

 

Acesta a mai cerut Guvernului concentrarea pe formarea profesională a specialiştilor în robotică şi în automatizare.

 

"De asemenea, avem nevoie să dezvoltăm educaţia profesională duală, avem nevoie de oameni care ştiu robotică şi automatizare, industrie digitală, pentru că vor exista locuri de muncă pentru toţi cei care se vor duce spre aceste direcţii profesionale, şi de aceea avem nevoie de aceste specializări în pregătirea duală. Sunt sigur că vom avea sprijin de la Guvern în acest sens. Altă prioritate pentru noi este integrarea locală. Cu cât suntem mai integraţi local, cu atât mai bine. Cu cât lucrăm mai mult cu furnizorii români sau cu furnizorii internaţionali aflaţi în România, cu atât mai puternic va fi sectorul auto", a apreciat Christophe Dridi.

 

Directorul Automobile Dacia i-a mai transmis prim-ministrului că industria auto din România are nevoie de compensare pentru a putea rămâne competitivă în Europa.
 

Industria auto din România produce 14% din PIB şi 26% din exporturile țării

30 de ani de la Revoluția din 1989. Mesajul pe care a ținut să-l transmită prințul Charles
12 decembrie 2019

Ceva deosebit

Ceva deosebit