Stare de dezastru în Australia. Cum se vede infernul de foc din spațiu

Sateliții din spațiu pot observa schimbări ale climatului Pământului și oferă o viziune înspăimântătoare din ochii păsărilor asupra consecințelor devastatoare ale încălzirii globale. 

Focurile sălbatice care au făcut ravagii în statele australiene New South Wales și Victoria au început în noiembrie 2019 și continuă să prezinte probleme severe de siguranță și de mediu. NBC News a raportat că mii de australieni au fugit de casele lor de Revelion (31 decembrie), căutând refugiu în apropierea oceanului.

"O privire asupra suprafeței australiene începând din octombrie 2019 arată evoluția uluitoare a incendiilor în timp ce acestea s-au înmulțit și au aruncat fum pe țărmul estic al Australiei. 

O secetă severă din octombrie 2019 a favorizat țara pentru distrugerea care se produce încă. Peste 100 de incendii au stricat în următoarele câteva luni. Până la 12 decembrie, focurile sălbatice din Noua Țara Galilor de Sud au perforat o suprafață de aproximativ 10.000 de mile pătrate (27.000 de kilometri pătrați), potrivit reprezentanților NASA într-o descriere a imaginilor prin satelit."

"Informațiile de la sateliții NASA pot învăța oamenii de știință despre consecințele persistente ale acestor evenimente, cum ar fi producerea de gaze periculoase, cum ar fi monoxidul de carbon. 

NASA operează un grup de 26 de sateliți cunoscuți colectiv sub numele de Earth Observing System (EOS), iar satelitul său emblematic, o navă spațială cu dimensiunea de autobuz, numită Terra, a atins marca în 20 de ani în spațiu în decembrie 2019. Alți sateliți NASA, precum Aqua și Suomi NPP , contribuie de asemenea la EOS, o misiune însărcinată cu luarea măsurătorilor globale ale aerului, pământului și apei pentru a ajuta oamenii de știință să învețe cum se potrivesc aceste sisteme și se transformă în timp. 

Instrumentul Worldview din Sistemul de date și informații EOS NASA transformă datele din satelit într-o pagină interactivă cu peste 900 de straturi de imagini. Puteți vizualiza catastrofele naturale actuale, cum ar fi focurile sălbatice australiene, pe Worldview după data și stratul de informații (cum ar fi anomaliile termice, marginile și etichetele locului). Puteți viziona, de asemenea, o animație de activitate selectând un interval de timp. 

O privire asupra suprafeței australiene începând din octombrie 2019 arată evoluția uluitoare a incendiilor în timp ce acestea s-au înmulțit și au aruncat fum pe țărmul estic al Australiei. 

O secetă severă din octombrie 2019 a favorizat țara pentru distrugerea care se produce încă. Peste 100 de incendii au stricat în următoarele câteva luni. Până la 12 decembrie, focurile sălbatice din Noua Țara Galilor de Sud au perforat o suprafață de aproximativ 10.000 de mile pătrate (27.000 de kilometri pătrați), potrivit reprezentanților NASA într-o descriere a imaginilor prin satelit. "

 

 

 

INCENDII AUSTRALIENE DEVASTATOARE VAZUTE DIN SPAȚIU

Anastasia Ciobanu, un copil de 9 ani, din Bacau, ce impresioneaza Romania prin talentul sau inegalabil
05 ianuarie 2020

Ceva deosebit

Ceva deosebit

IMAGINILE PRIN SATELIT ARATĂ INCENDII AUSTRALIENE DEVASTATOARE DIN SPAȚIU - postat pe 4 ianuarie 2020

 

IMAGINILE PRIN SATELIT ARATĂ INCENDII AUSTRALIENE DEVASTATOARE DIN SPAȚIU - postat pe 4 ianuarie 2020 -1

 

IMAGINILE PRIN SATELIT ARATĂ INCENDII AUSTRALIENE DEVASTATOARE DIN SPAȚIU - postat pe 4 ianuarie 2020 - 2

 

IMAGINILE PRIN SATELIT ARATĂ INCENDII AUSTRALIENE DEVASTATOARE DIN SPAȚIU - postat pe 4 ianuarie 2020 - 3