Martin în fiecare vacanță de vară era dus de către părinți în vizită la bunici  Odată băiatul le-a spus părinților săi: „Acum sunt destul de mare. Dacă m-aș duce singur la bunicii mei anul acesta? ”.După o scurtă conversație, părinții sunt de acord.
Trenul este pe cale să pornească, iar tatăl îi șoptește: „Fiule, dacă te simți brusc rău sau speriat, ia-l cu tine!” și-i bagă ceva în buzunar.
Pentru prima dată, băiatul stă singur, așezat în tren, fără părinții săi. Vede peisajul prin fereastră, străinii se grăbesc în jurul lui, fac zgomot, vin și pleacă, cineva îl întreabă dacă călătorește singur, cineva chiar îl privește trist ...
Băiatul se simte inconfortabil și speriat. Își coboară capul, se răsucește într-un colț al scaunului și începe să lăcrimeze. Își amintește că tatăl său a pus ceva în buzunar. Scutură această bucată de hârtie cu o mână tremurândă și deschizând-o citește: „Fiule, suntem în ultimul vagon”.
Așa este și în viață. Lăsați copiii să alerge și să aibă încredere în ei! Dar ar trebui să fim mereu în ultimul „vagon”, astfel încât să nu se teamă!

Fiule, suntem în ultimul vagon

21 ianuarie 2022

Ceva deosebit

Ceva deosebit