Școala în Japonia este diferită de restul lumii, chiar și față de cea din statele nordice europene. Asia se remarcă printr-un mozaic cultural deosebit, dar toate țările din Extremul Orient au un lucru în comun: strictețea. Educația în Japonia este extrem de importantă

Desi liceul nu este obligatoriu, peste 95% dintre copiii japonezi aleg sa urmeze si acest ciclu.  Cat, cum si ce invata copiii in scolile din Japonia  Cu exceptia claselor primare, elevii stau la scoala sase ore pe zi. Vacanta lor nu depaseste doua luni jumatate si este impartita astfel: sase saptamani vara, doua saptamani iarna si alte doua primavara. Anul de studii este impartit in trei semestre.

In majoritatea scolilor japoneze nu exista femeie de serviciu. Elevii sunt cei care fac curatenie in salile de clasa, in cantine si in toalete. Ei se impart in echipe si indeplinesc aceste sarcini prin rotatie. Astfel, sunt invatati sa lucreze in echipa si sa se ajute unii pe altii.

https://www.descopera.ro/dnews/17088441-sahul-materie-obligatorie-pentru-studentii-facultatii-de-educatie-fizica-si-sport-galati

Sistemul de educație din Japonia este cotat ca fiind printre cele mai performante de pe glob. Incidența persoanelor care finalizează cu succes ciclul de studii (incluzându-le pe cele universitare) este ridicată, peste media mondială (peste 90% din populație finalizează ciclul obligatoriu de studiu).

În Japonia, sistemul de învățământ preuniversitar are în vedere o perioadă de 12 ani, dintre care doar 9 obligatorii. El prevede 6 ani de școală primară, 3 ani de gimnaziu și încă 3 de liceu.

Educația în Japonia este complet diferită de restul lumii

16 ianuarie 2022

Ceva deosebit

Ceva deosebit