Impresii la cald, la intamplare, de pe contul de youtube al Dariei Stefan, la piesa muzicala ( - DARIA STEFAN - 25,3 K de abonați)

 
Da, vocea Dariei este minunată, deosebit de plăcută (se mai nimerește și la alți interpreți), dar ceea ce o înalță deasupra tuturor, la valoare de unicat, rîvnită de mulți artiști maturi, după ani mulți, chiar zeci, de experiență, este Știința cu care Daria interpretează și subliniază mesajul dat de cuvinte și sintagme, fixată din naturalețe, instruire și exercițiu, cuplate prin talentul înnăscut, în reușita de profundă cuprindere și persuasiune, cumulînd gesturi fine și adecvate, mimică simplă dar clară și rafinată, în sublinieri de actriță maestră, cu atît mai copleșitoare cu cît știm că este încă o copilă care nu știe să exagereze pentru a impresiona, totul curgînd dinlăuntrul plin de sensibilitate, ca un fluid balsamic; de aceea, ascultînd-o, ne însănătoșim într-un complex de optimism, bunătate, altruism și solidaritate umană, toate specifice pentru superioritatea speciei noastre... Nu e genial și mirific ? Îmi pare a fi împlinirea supremă a artei. 1 octombrie 2020. Prof. Gheorghe I. Ungureanu
 
Aproape nu-mi vine a crede că fetița aceasta are o asemenea voce! Are un har din naștere, rar se-ntâlnește așa ceva. Îi doresc din toată inima multă sănătate ca să poată duce peste ani, muzica lăutăreasca veche, cântece pentru care îți trebuie ceva special, ceea ce, acest minunat vlăstar, se vede clar că are. Muzica lăutărească, adevărată, autentică a decăzut mult în ultimile decenii. Corifeii ei, o mare parte nu mai sunt, iar ceilalți sunt deja vlăguiți. Această făptură minunată poate fi gura de aer de care are nevoie acest gen muzical pentru a se ridica din cenușă, precum Pasărea Phoenix. Barbu Lăutaru își poate dormi, din nou, somnul liniștit. Arta sa merge mai departe.
 
Ой как классно !!! СУПЕРРРРР !!!! Великолепно !!!! Подписался как тут не подписаться !!! Хочется слушать и слушать !!! (Traducere cu google translater - O, ce tare !!! SUPERRRRR !!!! Grozav !!!! M-am abonat si va invit să vă abonați !!! Vreau să ascult și să ascult !!!)
 
 

Daria Stefan - La putul cu cinci izvoare (La Bolintinul din Vale)

17 februarie 2021

Ceva deosebit

Ceva deosebit