CUM SA SCHIMBI LUMEA DIN JUR ...
~"La noi în bloc, sub scară trăia o bunică de 97 de ani. O femeie draguță, plăcută, mereu cu dispoziție, zâmbet și atitudine prietenoasă. Pentru mine ea a fost un idol. Să vă explic de ce.
La început, această femeie a împodobit pervazurile de la noi din scară cu flori. Ziua următoare aceste flori au fost furate, iar lângă stația de autobuz puteai vedea vânzători cu aceste flori.
Vecinii noștri au decis să pună lacăt și interfon la ușa de la intrare. Apoi bunicuța a pus din nou flori pe pervaz, iar pe pereți a agățat iconițe.
În scară au început să intre adolescenți gălăgioși. Bunicuța a ieșit în scară și… le-a oferit apă sau ceai. Ei au râs îndelungat, iar apoi au rupt florile și au întors icoanele.
In următoarea zi, bunicuța a pus din nou flori pe pervaz, a întors icoanele în poziția de dinainte și a pus cărți ale autorilor clasici pe pervaz. Din nou au venit adolescenții. Făceau gălăgie, vorbeau urât. A ieșit și le-a propus ceai și de-ale gurii. Băieții nu au putut refuza. Ba chiar au luat cu ei cărți și au promis că le vor citi. Nu s-au atins de flori sau icoane.
In ziua care a urmat, a scos o sticluță de plastic cu apă, pentru ca fiecare să poată uda florile, dacă va vrea. Și cărți noi. Seara au venit adolescenții din nou, s-au udat unul pe altul cu apă și au râs. Bunicuța a ieșit la ei din nou, le-a propus ceai, a umplut sticlele cu apă și i-a rugat să ude florile.
Băieții au început să vină la noi în scară în fiecare zi, fapt care îi deranja pe vecini.Odată ei chiar au chemat poliția, însă bunicuța a spus că la ea au venit elevii săi, după cărți, le-a dat adolescenților speriați niște cărți în fața poliției și a petrecut poliția afară.
În scară a apărut un dulap cu cărți, iar lângă el un anunț: “Dacă aveți acasă cărți interesante pe care deja le-ați citit, vă rog să împărțiți cu alții! Fiți buni! Iar cei care au luat acasă cărți, să le citească, vă rog să le întoarceți, pentru cei care au nevoie de ele!”
Dulapul s-a umplut, în curând, cu cărți. Au apărut flori pe pervazul fiecărui etaj, împreună cu iconițe. Ușa de la scară a început să fie lăsată deschisă.
Seara, puteai vedea pe scări adolescenți care citeau cărți. Bunicuța a pus câteva lămpi pe pervaz, pentru ca acestora să le fie mai comod să citească. Copiii stăteau în scară cu lămpile aprinse și totul era mai luminos decât de obicei.
Bunicuța a murit. La primul etaj al scării noastre a fost deschis un club pentru copii și adolescenți, cu bibliotecă și flori pe pervaz. Simbolul clubului e o lampă."

CUM SA SCHIMBI LUMEA DIN JUR

30 de ani de la Revoluția din 1989. Mesajul pe care a ținut să-l transmită prințul Charles
22 august 2022

Ceva deosebit

Ceva deosebit